sportsenfun.nl

Ik heb 3 extreme sporten geprobeerd en ik vond het super fun

Als je aan mensen vraagt welke sport ze beoefenen, krijg je vaak dezelfde antwoorden: Voetbal, hockey of gewoon fitness in de sportschool. Dit soort antwoorden gaf ik zelf ook altijd. Mijn goede voornemen voor 2019 was echter om uit mijn comfortzone te stappen. Hier had ik nog geen invulling aan gegeven, tot ik op tv een keer boksen aan het kijken was. Toen besloot ik om voor het einde van januari 3 extreme sporten uit te proberen. In deze blog lees je hoe ik dit vond.

Taekwondo

Omdat mijn inspiratie voor dit voornemen ontstaan was tijdens het kijken van boksen, besloot ik te beginnen met een vechtsport. Na even onderzoek gedaan te hebben naar verschillende mogelijkheden, besloot ik voor Taekwondo te gaan, omdat je hier goed leert jezelf te verdedigen. Dit leek me dus niet alleen een leuke uitdaging, maar ook een goede uitbreiding van mijn vaardigheden. Ik had er enorm veel zin in, maar toen ik eenmaal dat taekwondo pak aan had en de helm op had, begon ik het toch wel erg spannend te vinden. Dit was uiteindelijk nergens voor nodig. We begonnen rustig en bouwden de moeilijkheid van de oefeningen steeds verder op. Of deze sport helemaal voor mij weggelegd is, weet ik niet, maar ik heb in ieder geval enorm veel geleerd.

Golfsurfen

Golfsurfen heeft mij altijd al heel leuk geleken. Een aantal zomers geleden was ik in hawaii en bekeek ik jaloers alle locals die op hun surfboards door het water gingen. Deze sport kwam dus meteen in mij op toen ik mijn goede voornemen uit ging werken. Ik zag mezelf al helemaal met mijn wind door mijn haren op die plank staan en allemaal coole trucs doen. Helaas was niks minder waar. Surfen bleek echt enorm moeilijk en vermoeiend te zijn. Na een aantal uur les heb ik denk ik 1x rechtop op de plank gestaan. Hoewel ik er het komende half jaar waarschijnlijk nog spierpijn van heb, wil ik komende zomer toch zeker wel nog een paar lesjes nemen om te oefenen!

Muur klimmen

Waar golfsurfen teleurstellend slecht ging voor mij, lag muren beklimmen mij veel beter. Van te voren was ik erg sceptisch over deze extreme sport. Ik kon mij van vroeger nog wel herinneren dat ik vaak op 1 meter hoogte al zwetende handen en hartkloppingen kreeg. Gelukkig heb ik deze angst blijkbaar achtergelaten in het verleden. Ik vond deze extreme sport denk ik nog het leukst van allemaal. Het was enorm rustgevend en mijn gedachten gingen even helemaal op nul, omdat ik me moest concentreren op de plaatsing van mijn handen en voeten. Mijn goede voornemen van 2019 ga ik doorzetten door minstens 1 keer per maand naar de klimhal te gaan, zo leuk vond ik het!

Mobiele versie afsluiten