sportsenfun.nl

Een kinderfeestje plannen

Moeite met het plannen van een leuk kinderfeestje? Blijf dan vooral door lezen. Scroll niet weg, want je bent bij de juiste blog. Je zoontje of dochtertje wordt 8 jaar jong en wil nu graag zijn of haar verjaardag groots vieren. Maar natuurlijk kunnen zij zelf nog geen feest organiseren dus moet jij het als ouder voor ze doen. Zin om een zaal te huren heb je niet, dus kies je ervoor om het thuis in de tuin te vieren. Maar waar moet je beginnen?

Gastenlijst

Begin met een gastenlijst. Bedenk zelf wie jouw kindje er graag bij zou willen hebben en wie jij er ook bij wil hebben. Als je weet hoeveel gasten je uiteindelijk wil uitnodigen kun je beter gaan kijken naar je budget.

Het budget

Maak een budget voor jezelf. Dit doe je door middel van het aantal gasten dat je verwacht. Bedenk hoeveel eten en drinken je nodig hebt, hoeveel bekers en borden, versiering, hapjes en snoep. En  natuurlijk de activiteiten.

Activiteiten

Kinderen vermaken zich heel gemakkelijk. Je kunt een kind voor niet al te veel geld al bezig houden. Denk bijvoorbeeld aan schmink. Kinderen schminken kan iedereen. Om geld te besparen kun je een vriend, vriendin, nichtje of neefje vragen om je hier bij te helpen. Behalve dat schminken goedkoop is, is het ook erg leuk en makkelijk. Behalve schminken kun je ook buitenspel activiteiten huren. Zoals een trampoline bijvoorbeeld. Een trampoline kun je ook kopen, dat kunnen de kinderen er na de verjaardag ook nog van genieten. Er zijn bedrijven die deze te huur hebben en komen afleveren en aan het eind van de dag weer komen ophalen. Verder zijn springkussens ook te huur, alleen zou je er iemand bij moeten hebben die de boel goed in de gaten kan houden.

Eten

Ook het eten is erg belangrijk op een feestje. Eten valt niet te missen, je kunt er een lijstje voor opstellen. Kijk eerst wat kinderen lekker vinden, wat makkelijk klaar te maken is en waar je niet teveel geld aan kwijt gaat zijn. Hier een paar tips. Frietjes zijn altijd lekker, ze vullen goed en zijn erg goedkoop. Als je bij de frietjes nog wat wil serveren kun je ook snacks kopen zoals frikandellen of kipnuggets. Qua drinken ben je aan flesjes water, limonade en sap niet veel geld kwijt. Iedereen lust het wel. Mocht je nou opzoek zijn naar wat gezondere snacks, dan moet je er wel bereid voor zijn om hier meer tijd en geld in te steken.

Mobiele versie afsluiten