Maak je klaar om in de boksring te gaan staan met krachtige bokshandschoenen

Je bent er helemaal klaar voor en besluit om te gaan boksen. Van te voren moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het is handig om te weten welke outfit bij je past, welke bokszak je op gaat trainen en welke bokshandschoenen je gaat gebruiken. En dat laatste puntje is nu net waar dit artikel overgaat. Want bokshandschoenen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het boksen. Je leest er hier alles over.

Is goedkoop duurkoop bij bokshandschoenen?

Er zijn genoeg bokshandschoenen te vinden in allerlei prijsklasse. De pro's kiezen vooral voor de duurdere merken bokshandschoenen omdat ze er elke dag mee trainen. Maar als je een beginner bent kan je dan besparen op bokshandschoenen om naar een lagere prijsklasse te kijken? Dat is mogelijk. Je hebt merken zoals Legend Sports die goedkope bokshandschoenen aanbieden die ook nog eens van top kwaliteit zijn. Reken op een paar bokshandschoenen van rond de 30 euro en je koopt kwalitatief erg goede bokshandschoenen die een tijd meegaan. Voor leren bokshandschoenen betaal je het dubbele bij dit merk en zijn relatief ook nog erg goedkoop. De prijs kwaliteitverhouding is simpelweg goed.

Pas de bokshandschoenen voordat je er mee gaat boksen

Een slimme zet is om niet zomaar bokshandschoenen via een webshop online te bestellen. Ga naar een boks winkel om de bokshandschoenen zelf uit te proberen. Je ziet ze in het echt, je kan ze voelen en je kan ze passen. Je krijgt daardoor gelijk een gevoel bij de bokshandschoenen en bepalen of dit echt is waar je naar zoekt. Het moet prettig en fijn aanvoelen. Dat is nog niet alles, want bedenk goed met wat voor doel je de handschoenen gaat gebruiken. Ben je van plan om één keer per week tegen een bokszak aan te gaan slaan dan kan je best goedkope bokshandschoenen aanschaffen. Ben je fanatiek en sta je meer dan drie keer per week in de boksring dan is het handig om bokshandschoenen met dubbele stiksels en duurzame padding aan te schaffen. Die kunnen een stootje meer hebben.

Over de pasvorm van je bokshandschoenen

Als je besluit een bokshandschoen bij Legend Sports aan te schaffen dan hebben die een sluitende pasvorm. Ze noemen het ook wel second fit skin. Die naam is bedacht omdat de bokshandschoenen als het ware een tweede huid zijn om je handen en polsen. Deze second fit skin wordt door velen boksers als erg prettig ervaren en belangrijk het beperkt blessures.

 

Back to Top