Sportschool den haag: verschillende soorten fitness

Iedereen kent de sportschool, het is je grote vriend of je grootste vijand. Als jij een sportabonnement hebt liggen waar je niks mee doet, of als je fitnessen wel leuk vindt en maar op zoek bent naar een nieuwe uitdaging dan moet je je gaan verdiepen in de wereld van fitness. Het standaardbeeld wat mensen van sportschool den haag hebben is vaak mannen en vrouwen die met gewichten in hun handen staan te zweten voor een veel te grote spiegel. Fitness is veel meer dan dat. Je hebt veel verschillende vormen van fitness, we lopen er een paar bij langs:

Crossfit

Crossfit is een combinatie van krachttraining, atletiek en gymnastiek. Door deze drie bewegingsvormen te combineren train je het lichaam op meerder manieren. De bewegingen die je uitvoert zijn bewegingen die je in het dagelijks leven ook regelmatig doet. Zo heb je er dus ook in het dagelijks leven wat aan in plaats van alleen in de sportschool. Bij crossfit begin je met een goede warming-up want tijdens de training ligt de intensiteit hoog. De warming-up zorgt ervoor dat je spieren goed zijn opgewarmd en dat je minder snel geblesseerd raakt.

Progressive overload

Train je liever op de ‘normale’ manier dan is progressive overload misschien iets voor jou. Progressive overload wil zeggen dat je steeds een stapje zwaarder doet dan wat je normaal gewend bent. Je bent op deze manier eigenlijk constant bezig om je spieren uit te dagen. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk steeds meer hebben en word je sterker. Vooral in het begin van je fitnessjourney zul je dit mee gaan maken. Een beginner is namelijk die belasting nog helemaal niet gewend. Om gewend te raken aan de belasting herstellen je spieren beter en beter. Tot je de belasting volledig aankan. Als je dan weer wil groeien moet je het gewicht verhogen.

Cardio

We kennen het allemaal, cardio. Tijdens cardio oefeningen breng je de hartslag omhoog. Door het rondpompen van zuurstofrijk bloed zorg je ervoor dat je uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Cardio is uitermate geschikt voor afvallen of conditie opbouwen. Bij ko fighting fitness kun je ook aan de slag met cardio oefeningen. Ko fighting fitness is een sportschool den haag met een basis in vechtsport. Om dit aan te vullen krijg je bij deze sportschool ook de ruimte om je persoonlijke doelen te halen. Cardio kan vechtsporters helpen met het verbeteren van hun uithoudingsvermogen. Het zuurstof wordt sneller door je lichaam vervoerd waardoor je beter gaat presteren.

Back to Top