Wat kun je doen om te revalideren na het krijgen van corona?

Het effect dat corona heeft op je lichaam is voor iedereen een beetje anders. Je kunt natuurlijk last krijgen van meerdere symptomen en klachten. Ook is het zo dat de pijn en last die je ervaart nogal kan verschillen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zul je waarschijnlijk minder last hebt van corona als je nog jonger bent. Dit heeft te maken met de fysieke staat van je lichaam en de kracht van je immuunsysteem. Toch kan corona ook als je jonger bent nog voor een langere periode een grote impact hebben op je lichaam. Na de besmettingsperiode is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met revalideren, maar wat kun je nou eigenlijk doen?

Wat kan een chiropractor doen als je corona hebt gehad?

Veel mensen die het coronavirus hebben gehad die hebben hierna beperkingen als het gaat om fysiek, cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Een chiropractor is er om ervoor te zorgen dat je lichaam op fysiek gebied weer helemaal in orde gaat zijn. Een chiropractor kan je helpen met verschillende problemen waar je tegenaan loopt bij je corona revalidatie. Zo kan je bijvoorbeeld hulp krijgen bij longproblemen, blijvende vermoeidheid, een slecht uithoudingsvermogen of stijfheidsklachten. Na het oplopen van corona kun je best wat kilo’s afvallen. Door de kleine hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, zorgt er dan ook voor dat je spiermassa erg veel af zal nemen. Een chiropractor kan je ook helpen met het opnieuw opbouwen van spiermassa in onder andere je armen en benen. Verder kan je ook hulp zoeken als je last hebt van pijn aan je gewrichten.  

Wat kun je verwachten van een chiropractor?

Wanneer je aankomt bij een chiropractor om je te laten behandelen na corona te hebben opgelopen zal je eerst een aantal vragen moeten beantwoorden. Om een post corona behandelplan op te kunnen stellen is het voor de chiropractor nodig om duidelijk te weten wat je problemen zijn. Wanneer dit duidelijk is zal er een plan worden opgesteld waarbij je steeds meer weer zal kunnen. De gewichten en herhalingen van oefeningen zullen worden opgebouwd en ook zul je steeds meer dingen weer kunnen zonder ergens last van te hebben. Voor de meeste behandelingen zul je onder andere kracht-, balans- en conditietraining krijgen. Wanneer je last hebt van je ademhaling of longen zul je ook ademspierkracht training kunnen krijgen. Wanneer je corona hebt gehad is het erg belangrijk dat je zo snel mogelijk weer in beweging komt en blijft. Anders kun je nog lang last houden van extreme vermoeidheid.

Back to Top