Fun met een rubberboot met motor

Nederland is een waterrijk land. Zodra die eerste zomerse temperaturen er zijn gaan we met zn allen weer het water op om daar lekker te genieten van de vele mooie wateren die Nederland rijk is. Niet iedereen heeft het budget om een groot jacht aan te schaffen. Een rubberboot met motor is een mooi alternatief om toch fun te beleven op het water. Buiten dat een rubberboot met motor lekker compact is, is het budget ook vaak lekker vriendelijk. Toch zijn er vele verschillen en mogelijkheden en loont het de moeite om je van te voren goed te verdiepen alvorens je tot aanschaf overgaat. In dit blog vertellen we je graag meer over de mogelijkheden met betrekking tot de rubberboot met motor.

Welke maten zijn er in een rubberboot met motor

Een rubberboot met motor is al in een zeer kleine maat beschikbaar. De kleinste maat is ongeveer 2,5 meter. Net groot genoeg om in je eentje in te bivakkeren. Deze boot wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld mee te vissen. Zeker als je er een elektrische motor achter hangt dan kan je geruisloos op de meeste plekjes komen. De kans dat je de vis vangt die je voor ogen hebt is hiermee vele malen groter. Met zo’n formaat is het helaas niet mogelijk heel veel visspullen mee te nemen. Dit formaat zie je ook veel als bijbootje bij een groter jacht. Super gemakkelijk als je op vakantie gaat met je jacht voor wat langere periode. Vaak wil je dan op een mooie plek voor anker en rustig genieten van je vakantie en de mooie omgeving. Even een paar boodschapjes halen aan wal is dan wel handig. En dat doe je niet zo snel met je jacht. Als je een kleine rubberboot met motor mee hebt is dat vele malen gemakkelijker. Daarnaast kunnen je kinderen er veel plezier mee beleven tijdens je vakantie.

Welke motor heb ik nodig bij mijn rubberboot met motor

Het soort motor bij je rubberboot met motor is heel belangrijk. Het bepaalt namelijk in grote maten het vaargedrag van je boot.. De kracht van de motor wordt uitgedrukt in PK’s. Het aantal is te vinden aan de achter kant van de motor. Laat je goed adviseren over welke motor passend is bij welke rubberboot. Meestal is er sprake van een buitenboord motor. De kleinere varianten bedien je direct en stuur je ook met de motor. De iets grotere boten hebben vaak een stuur. Dit is iets comfortabeler varen.

Back to Top