Watersport fun met je wakeboard

De temperaturen zijn er nog niet naar, maar het voorjaar is inmiddels begonnen. Het kan niet heel lang meer op zich laten wachten of de temperaturen zijn weer van die mate dat de jas weer kan worden thuisgelaten. De tijd dat we weer lekker tijd kunnen doorbrengen op het water komt er dan ook weer aan. Een wakeboard is een prima manier om veel fun op het water te beleven. Het wakeboard zie je ook steeds meer terugkomen als watersport. Sterker nog er zijn complete wakeboard parken onstaan met kabelbanen waarachter je kunt wakeboarden. Ook de keuze is enorm dus als je hieraan wil beginnen is het verstandig je er eerst even in te verdiepen. In dit blog vertel ik je graag wat basiszaken zodat je een beetje bagage hebt om uiteindelijk tot een goede keuze te komen.

Wat voor wakeboard heb ik nodig

Kwa uiterlijk lijken ze allemaal best veel op elkaar. Behalve dan dat het design verschillend is. Toch zitten er ook andere niet zo zichtbare verschillen in. Belangrijk is om eerst voor jezelf te bepalen of je meer in een wakeboard park gaat wakeboarden of dat je dat meer achter een speedboot gaat doen. Of wellicht alletwee. Voor de beginner is wellicht het laatste meer het geval. Het is in ieder geval wel makkelijk als je met je wakeboard bij alletwee goed uit de voeten kunt. In de stijfheid van het board zit namelijk verschil. Een board voor een wakeboard is vaak wat minder stijf. Zo is het board wat makkelijker te handelen. Voor de beginnen is het board ook wat minder stijf. Zo kan je er wat makkelijker mee uit de voeten. De professional wil graag een wat stijver board. Zo heb je meer gevoel met het water en kan je nauwkeuriger je tricks uitvoeren.

Welke binding heb ik nodig bij mijn wakeboard

Ook in de binding zit veel verschil. Ook hierin zie je dat de verschillen vooral zijn gebaseerd op het feit of je beginner bent of professional. De verschillen bepalen ook vooral hoeveel gevoel je met het wakeboard hebt. Maar als je beginner bent en bijvoorbeeld met het hele gezin plezier wilt beleven aan het board dan zijn er bindingen beschikbaar waarin je met verschillende schoenmaten uit de voeten kunt. Bij de professional is het vaak dat de schoen gefixeerd zit aan het board en dat deze strak om de voet zit. Zodat je niet schuift en maximaal feeling hebt met het board.

Back to Top