Op zonvakantie én toch sporten? Het is mogelijk!

Kenmerkend aan op zonvakantie gaan, is dat het heet is. De zon schijnt flink overdag, wat natuurlijk heerlijk is. Maar wat als je nou af en toe wil sporten op je zonvakantie? Wat voor sporten kun je dan zoal doen? En wat voor tijdstippen zijn daarvoor handig? Je wil natuurlijk niet je hele vakantie dusdanig plannen dat je alleen maar met dat sporten bezig bent, maar helemaal niet sporten is lui. In deze blog vind je wat tips over het sporten op je zonvakantie.

Soorten sporten: water

Om je hoofd koel te houden op zonvakantie, kun je kiezen om een watersport te gaan beoefenen. Een watersport past bovendien goed in de sfeer van een zonvakantie met zon, zee, en strand. Als je gaat kanoën zit je laag bij het water. Ook wakeboarden is bijvoorbeeld leuk, want dan zit je letterlijk in het water. Als wakeboarden je te moeilijk lijkt: kijk een keertje naar kneeboarden! Dan zit je met je knieën in een board, echt hilarisch. Ook surfen is een optie.

Soorten sporten: land

Als je dan toch jeuk krijgt op je zonvakantie om heel actief te zijn op land, doe dat dan altijd in de schaduw. Anders raak je binnen geen tijd oververhit en heb je zo een zonnesteek te pakken. Sporten die je goed kunt beoefenen en die goed samengaan met een zonvakantie zijn klimmen en abseilen, of mountainbiken. Als je een speeltuintje kunt vinden kun je makkelijk sportschool oefeningen doen.

Soorten sporten: samen

Je kunt natuurlijk op zonvakantie ook heerlijk met je partner of je vrienden sporten! Denk nu aan sporten zoals beachvolleybal, tafeltennis, voetballen, of de klassieker badminton. Deze sporten zijn allemaal gezellig om te doen met anderen: ook belangrijk op je zonvakantie!

Op zonvakantie ’s ochtends of ’s avonds sporten

Ik wou nog wel even kwijt dat het belangrijk is om niet op het heetst van de dag te gaan bewegen. Als het dertig graden is en de zon schijnt volop moet je absoluut niet tussen 12 en 4 gaan sporten. Je kunt het beste ’s ochtends vroeg gaan als het nog koel is buiten. ’s Avonds is ook een optie maar dan is het wel nog een stuk warmer door het opwarmen gedurende de dag. Smeer je altijd goed in tegen verbranding, en neem heel veel water mee! Je zweet namelijk veel harder dan je gewend bent in ons koude kikkerlandje. Geniet lekker van je vakantie en geniet ook vooral van het sporten!

Back to Top