Nvidia GeForce kaart voor eSports evenementen

Sommigen beargumenteren dat er de laatste tijd geen nieuwe sport meer is bedacht. Dat is alleen niet helemaal waar. Een opkomende sport die tegenwoordig steeds meer wordt gezien als een traditionele sport, is eSports. Het is de snelst groeiende sport van de wereld op het moment, en heeft een bereik dat over de hele wereld gaat. Er worden vaak eSports evenementen georganiseerd. Misschien kun jij wel zo’n eSports evenement bijwonen, of zelfs meedoen als je goed genoeg bent. Voorwaarde is dat je wel een Nvidia GeForce videokaart hebt, want anders kun je niet meedoen met de pro’s.

Je hebt een Nvidia GeForce kaart nodig

Je hebt een Nvidia GeForce kaart nodig hebt om überhaupt in aanmerking te komen voor het meedoen aan zo’n eSports evenement. Nvidia GeForce is nu eenmaal de marktleider op het gebied van videokaarten. De kaarten die zij uitbrengen zijn gewoon de beste. Ook heb je met een Nvidia GeForce kaart de juiste software, omdat het komt met eigen software. Je kunt overigens ook gaan voor een andere kaart dan een Nvidia GeForce kaart, als het maar een high-end videokaart is.

Nvidia GeForce host online eigen eSports evenement

Meestal zijn eSports evenementen zo opgezet dat je ook een tribune hebt waar je als bezoeker fysiek kunt zitten. Het Nvidia GeForce eSports eXtreme Tournament (GEXT) is een toernament dat wordt georganiseerd door het Nvidia team. Het grappige eraan is dat het geen live event is, maar puur online. Geen tribune, geen evenementlocatie. Duizenden gamers zullen tegen elkaar strijden op de meest populaire games binnen dezelfde regio. Denk aan CS:GO of DOTA 2. Het Nvidia GeForce evenement wordt wel live gestreamed zodat je het kunt volgen vanuit je eigen huis. Er is een flinke prijzenpot voor degenen die meedoen. Het rooster kun je op de Nvidia GeForce website vinden.

Niet alleen eSports, ook fun

Zo’n eSports evenement kan heel serieus worden als het gaat om zulke prijzenpotten (10.000 dollar). Een ding blijft echter wel belangrijk. Net zoals alle sporten van de wereld draait ook eSports om het leuk hebben. Er zijn altijd kleinere eSports toernooitjes waar je als reguliere pleb aan mee kunt doen. Dit zijn de echte leuke dingen, waar je plezier haalt uit het gamen met elkaar, en LAN-parties op grote schaal gaat meemaken. Het gaat ten slotte om de fun. Of je nu eSports een echte sport vindt of niet, het is in ieder geval wel interessant om mee te maken, en aan mee te doen.

Back to Top