Goed voor jezelf zorgen gaat verder dan sport

Bij Sports en Fun vinden we het belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen. Dat houdt in cardio, powerlifting en misschien wel calisthenics, maar ook zorg. Vroeg of laat ga je toch iets mee maken waardoor je onverhoopt in het ziekenhuis belandt. Revalidatie is een lang en kostbaar proces. Wel zo prettig als je goed bent verzekerd voor medicatie, therapie en andere zorg.

In dit artikel kun je hier wat meer over lezen. Niet echt ons gebruikelijke onderwerp, maar wel handig om even bij stil te staan!

Wie sport, heeft ook zorg nodig

Misschien denk je wel: “Aanvullende verzekeringen? Met de basiszorgverzekering ben ik voldoende gedekt. Mij gebeurt niets.” 

Geen gekke gedachte, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als je aan het deadliften bent – en je gaat door je rug? Hoe zit het met je werk, met ziektekosten die je maakt? Met de fysiotherapie? Voor veel dingen ben je zeer waarschijnlijk niet standaard verzekerd. Breng dus voor jezelf goed in kaart of je op dit moment voldoende gedekt bent, of dat aanvulling nodig is. Sporten gaat om fun, maar wanneer je maanden niets kan tillen vanwege een blessure – en ook nog eens zelf opdraait voor de kosten – ben je verder van huis.

Waar ben je nu eigenlijk voor gedekt?

Een belangrijk onderdeel wat veel mensen over het hoofd zien is de dekking zelf. Besparen is leuk, maar wat als je bepaalde aanvullende dekkingen eigenlijk heel goed kunt gebruiken? Dat kan op de lange termijn flink in de portemonnee schelen. Het tegenovergestelde is ook waar. Zo dekt een aanvullende tandartsverzekering misschien wel minder dan je zou denken.

Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. Zowel wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe polis, als wanneer je bij je huidige aanbieder blijft.

Meer informatie en tips over de zorgverzekering

Zoals we zeggen: goed voor jezelf zorgen gaat verder dan sport! Maar ook de informatie omtrent de zorgverzekering gaat verder dan dit artikel. Online kun je er gelukkig veel over vinden. Een zorgverzekering hebben we in Nederland per slot van rekening allemaal. Stuk voor stuk zijn we dan ook op zoek naar een voordelig pakket, of naar de juiste dekking. Wanneer je meer informatie wilt verkrijgen, dan kun je andere blogs en artikelen gaan lezen. Wat je ook kunt doen, is een kijkje nemen op deze site waar je de zorgverzekering kunt vergelijken. Dat is enorm handig, wanneer je daadwerkelijk op zoek wil naar een nieuwe aanbieder!

Back to Top